tuning@1-na-1.com


 
Prognoza za Beograd, Srbija

Rijeka 

25 & 26. Avgust 2007

Rijeka, 27 Avgust, 2007

Od tri vozača samo je Zokijev Maruti ostao čitav.  Danijel nije popravio menjač koji dan danas stoji kod Subotića u Čačku a Radetu je crkao turbo u povratku iz Varaždina a novi još nije stigao te nije mogao doći. 1-na-1.com je zato našao dve zamene, Džonija i Denisa koji su vozili pod bojama 1-na-1.com. Polazak se malo otegao jer nismo mogli da nađemo roštilj koji kao da je u zemlju propao, te smo malo kasnili sa polaskom.  U svakom slučaju smo se dokopali Rijeke oko 18 časova tog Petka. 

rijeka213.jpg rijeka277.jpg rijeka324.jpg

Tradicionalno, kolona ka centru grada i 402 streetrace Party. Ovaj put video produkcija 1-na-1.com je imala policijsku pratnju koja je krčila put ispred da bi mogli što bolje snimiti događanja u centru grada.  Gradske vlasti su za ovu manifestaciju obezbedile pešačku zonu u samom centru grada gde su se parkirali najatraktivniji automobili koji učestvuju u šampionatu.

Prvog i drugog dana su se ređali "red light" za veliki broj takmičara iz Srpskih timova.  Srećom to nije zadesilo 1-na-1.com Racing.  Međutim, kažu da nesreća ne ide sama te je Zoki prvog dana završio trku tako što mu se izvukla sajla za gas.  Drugog dana u trećem krugu kad smo već pomislili da će napokon jedan pehar da osvane, uspeo je prilikom starta da posle prve i druge brzine umesto u treću da to ubaci u prvu, te je na taj način slomio menjač,(tešili su ga kasnije u Beogradu, naši trakači koji voze rallz i brdo da mu je to tek prvi i ima vremena da polomi još nekoliko).

rijeka314.jpg rijeka335.jpg rijeka329.jpg

Džoni je platio glavom neiskustvo.  20 metara od cilja je pobegao suparniku tri dužine auta i krenuo da koči misleći da će probiti klasu i tu ga je elegantno pretekao Zaks sa svojim Nissan-om.  Denis, stari majstor ništa nije ostavio slučaju, prva dva kruga je dobio suparnike, onda je protiv sledeće dvojice gubio trku ali su oni probijali klasu te je on ostajao.  U polufinalu je loše krenuo te je na kraju zauzeo 3. mesto i pehar u klasi 14.

rijeka352.jpg

Oba dana najbrže klase su vozile duboko u noć.  Razlozi tome su veliko gubljenje vremena jer se dogodilo par neverovatnih stvari.  Prvog i drugog dana takmičenja par automobila su izlili ulje na stazu a drugog dana se semafor po prvi put pokvario posle 5 godina.  Prvog dana Vlado Moravek koji je vozio u klasi 12 nakon prolaska kroz cilj je prilikom kočenja u mraku (oko 21h) nagazio jednom stranu na tu tekućinu i napravio par okretanja od po 360 stepeni.  Te noći i tokom sledećeg dana gradom je prostrujala informacija da se isprevrtao tako da je u Nedelju pola grada došlo u nadi da če se nešto slično opet dogoditi.  Dogodio se prvi automobil u klasi 10 (na treningu 10,999 sek) i novo obaranje rekorda na 11,015 sek od strane Edija Grubeliča sa svojim Audi karavanom.

edi.jpg (531146 bytes)


 ostale slike

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svi 1-na-1.com video klipovi 
>>>